Kerstmenu 2017

Klik op de foto voor een grotere weergave.
Laatste wijzigingen: 12 december 2017.

Ik heb van verschillende gerechten foto’s geplaatst met suggesties voor de presentatie.
Eind november staan hier ook foto's van andere kerstgerechten.

naar kerstmenu                              naar kerstbuffet               

 

Eendenpaté met druivensiroop

Een eendenpaté van eendenborstfilet, spek en ham van Baambrugs Big, met ui, pistachenoten en druivenlikeur geserveerd met hartige wafeltjes en een druivenchutney van druiven uit eigen tuin.

 

 

Knolselderijsoep met paddenstoelen (v)

Een soep van knolselderij, prei, eekhoorntjesbrood en sjalotjes in een huisgemaakte groentebouillon met gebakken paddenstoelen..

 

 

Rundertartaar met chips van truffelaardappel

Een tartaar van Gasconnerundvlees met Hollandse garnaaltjes, chips van truffelaardappeltjes en een yoghurt-walnotendressing

 

 

Parelhoenfilet met een champignonroomsaus

Parelhoenfilet met een bijzondere saus van champignons, cantharellen, room en een huisgemaakte gevogeltebouillon

 

 

Ree met vossenbessen

Reevlees van de bout gemarineerd en gestoofd met ui, rode wijn, een huisgemaakte wildfond en vossenbessen. Geserveerd met een hete bliksen van zoete aardappel, appel en gember en rode kool met appeltjes en sinaasappel.

 

 

Peer in de hoofdrol

Cheesecake met peer, crémeux (een romige mousse) van peer en witte chocolade, peer gestoofd in Moscato d'Asti en een gedroogd peertje (laatste niet op de foto).

 

 

Tarte tatin van appel met een kaneelcrème en hazelnotenparfait

Omgekeerd appeltaartje met een crème van kaneel en mascarpone, een merengue van appel en parfait (ijs) van room, ei, chocolade en hazelnoot

Kees Oostindie culinaire dienstverlening ¦ 024 329 5911 / 06 4229 6889 ¦ info@keesoostindie.nl ¦ KvK 09120662 ¦ BTW NL 8215.17.715.B01