Italiaans buffet

Amuses:

Eendenborstfilet met gemarineerde pruimen
Een rolletje eendenborstfilet met een in sherry gemarineerde pruim en een cranberrycompote

Panzerotti ripiene di granturco o salmone e formaggio caprino
Pasteibakjes van mais of zalm en geitenkaas

Kaasrolletjes met honingpesto
Ambachtelijk bereide pesto met honing, roomkaas en tuinkers gerold in Maaslanderkaas


Salades:

Carciofi all'aceto balsamico
Artisjokken met pijnboompitten, stukjes geitenkaas en een balsamico-vinaigrette

Insalata di avocado
Een salade van avocado, groene sla, tomaten en een mosterddressing

Rucola e radicchio con parmigiano
Een salade van rucola, radicchio, peterselie en parmezaanse kaas


Hoofdgerechten:

Spezzatino di cinghiale
Wild zwijn gestoofd in rode wijn, groenten, groene kruiden en een tomatensaus

Pesce con salsa di rucola
Visfilet met een saus van rucola,  bosuitjes en pijnboompitjes
(wordt ter plekke op een bakplaat vers gebakken)

Tortino di spinaci e ricotta
Taartje van spinazie, courgette en ricotta in bladerdeeg


Garnituur :

Olijvenbrood met zongedroogde tomaatjes

Rucolapecorinobrood

Toscaans landbrood
Een eenvoudig Toscaans speltbrood

Tapenade van zongedroogde tomaatjes

Pesto
Een Italiaanse pesto gemaakt van basilicum, parmezaanse kaas, pecorino en pijnboompitten


Dessert:

Frutti con crema di mascarpone
Vruchten met een crème van mascarpone en amarettikoekjes


Voorbeelden van andere hoofd- en bijgerechten:
Polpettine al vino rosso
Gehaktballetjes in een saus van rode wijn, salie, tomaat en voorjaarsgroenten

Stracotto di manzo
Een Italiaanse stoofschotel van Schots rundvlees gestoofd in chianti, wortel, bleekselderij, ui en tomaten


Spezzatino d'agnello
Een ragoût van lamsvlees in een saus van rode wijn en tomaten

Pollo alla dolce alcoholico
Stukjes kipfilet gestoofd in een saus van boerenjongens

Crespelle
Pannenkoekjes gevuld met spinazie, ricotta, courgette en Parmezaanse kaas

Pescespada alla ghiotta
Zeewolffilet in ghiottasaus, een saus van bleekselderij, tomaat en olijven
(wordt ter plekke op een bakplaat vers gebakken)

Le migliori polpette di tonno
Gefrituurde gehaktballetjes van verse tonijn in een tomatensaus

Risotto ai funghi
Risotto met paddestoelen, groenten en parmezaanse kaas

 

voorbeelden van buffetten

Italiaans

Paella

Tapas-barbecue

Vegetarisch

Kees Oostindie culinaire dienstverlening ¦ 024 329 5911 / 06 4229 6889 ¦ info@keesoostindie.nl ¦ KvK 09120662 ¦ BTW NL 8215.17.715.B01