Lunches
Ik maak voor u een bijzondere lunch, koud of warm, bij u thuis, op de zaak of een speciale locatie. Ook als picknick zijn een groot aantal van deze gerechten mee te nemen, voor kleine gezelschappen van 10 maar ook voor 200 personen.
De broden bak ik zelf en ook de andere gerechten zijn vers en door mijzelf bereid. Ik haal niets uit de diepvries en verkoop ook geen gerechten die zijn bereid met kant-en-klare halffabrikaten uit de groothandel.
Hieronder een aantal verschillende seizoenslunches. Natuurlijk zijn ook andere lunches mogelijk, meer bescheiden of uitbundiger, u zegt het maar, de gerechten
met een * zijn warm.
Mediterrane winterlunch
Crema di zucca e
marroni
Een
bijzondere soep van butternutpompoen, tamme kastanjes, salie en een
huisgemaakte groentenbouillon*
Polpettone
Italiaans gehaktbrood van rund- en
varkensvlees met Parmaham en Parmezaanse kaas geserveerd met huisgemaakte pesto
Salade van ingemaakte bietjes met een zachte
geitenkaas
Een salade
van ingemaakte rode bietjes en appel geserveerd met schilfers van gebakken Parmezaanse
kaas en een zachte geitenkaas
Panini
all’arrosto
Broodjes
met parmaham, sla, bosuitjes en olijvenmayonaise
Tramezzini al tonno
Sandwiches van kamut-, spelt- en tarwemeel met
tonijn, mascarpone, kappertjes, mayonaise en
eikenbladsla
Mediterrane lentelunch
Minestrone alla milanese
De bekende
Italiaanse groentesoep met borlottibonen, wortelen, bleekselderij, tomaten,
courgettes, kool en andere groenten*
Hartig wortelbrood
Brood van
wortel, melk, grove mosterd en bloem geserveerd met mosterd en oude kaas
Tramezzini al tonno
Sandwiches van kamut-, spelt- en tarwemeel met
tonijn, mascarpone, kappertjes, mayonaise en
eikenbladsla
Panini
alla pollo
Broodjes
met kipfilet, sla en een mousse van avocado
Torta di verdura al caprino
Bladerdeegpasteitjes met
voorjaarsgroenten (jonge prei, broccoli en asperges) en een zachte geitenkaas*
Mediterrane zomerlunch
Crema di asparagi
Een crèmesoep van witte asperges in een
huisgemaakte aspergebouillon*
Of:
Gazpacho de tomate con
vinaigre
De bekende koude Spaanse
tomatensoep van verse tomaten met een vleugje sherryazijn (bij warm weer)
Hartige muffinbroodjes
Muffinbroodjes
met cheddar en bieslook
Tramezzini al pollo
Sandwiches van kamut-, spelt- en tarwemeel met
een kiptapenade van biologische kipfilet,
huisgemaakte tomatenketchup, mosterd en honing
Panini
alla Mozzarella
Broodjes met mozzarella, tapenade van
geroosterde paprika en zongedroogde tomaatjes,
tomaat, radicchio en parmezaanse kaas
Broccoliquiche
Een
kleine quiche van broccoli, ui en een zachte gorgonzola*
Mediterrane herfstlunch
Romige bospaddenstoelensoep met bosui
Een
crèmesoep van verschillende soorten paddenstoelen, bosui, room en een paddenstoelenbouillon*
Bananenbrood
met een aardbeiencompote en mascarpone
Salade met lamsham, geitenkaas en rucola
Een salade van rucola met lamsham, een zachte geitenkaas, dadels
en een korianderdressing
Clubsandwich
Sandwiches met pastrami van rundvlees
met avocado, veldsla en een yoghurtdressing
Quiche Lorraine
Kleine traditionele quiches die van oudsher
worden gemaakt van room, eieren, gerookt spek en gruyère*
|