Paellabuffet

Geniet van een echte, ter plekke bereide, Spaanse Paella. In de zomer verzorg ik feestelijke Paellabuffetten bij u aan huis. Bij voorkeur in de tuin natuurlijk, en zo uitgebreid als u wilt.

Paella is van oorsprong een gerecht uit de regio Valencia en bevat als hoofdingrediënten Calasparra-rijst, vis en schaaldieren, stukjes kip, konijn, tomaten, en saffraan. Deze traditionele Paella Valenciana bereid ik graag voor u, maar u kunt ook een Marinera-variant (met vis, schaal en schelpdieren) of de vegetarische groentenvariant, Paella de Verduras, bestellen.

De paella bereid ik in één of meerdere paellera’s, de platte paellapan. Na een uurtje kunnen de gasten genieten van deze klassieke Spaanse maaltijd. Het paellabuffet bestaat verder uit salades, verschillende broden en tapenades en Tapas.

Tapas:

Ensalada de repollo
Een frisse salade van kool, paprika, wortelen en rozijnen

Ensalada de zanahoria
Een wortelsalade met knoflook, paprika en komijn

Patatas alioli
Rozevalaardappeltjes in een knoflookmayonaise
Of:
Patatas tártara
Rozevalaardappeltjes in een tartarenmayonaise met peterselie, dragon, augurkjes en kappertjes

Albondigas de cordero a la hierbabuena
Gehaktballetjes van lamsvlees met munt in een tomaten-sherrysaus*

Empanadillas asturianas
Bladerdeegpakketjes gevuld met serranoham, chorizo ei, ui en tomaat*

Tortilla de patatas con salsa de whisky
Kleine stukjes omelet van aardappel met een saus van whisky, bouillon en knoflook


Paella:
U kunt een keuze maken uit onderstaande paella's. Bij grotere groepen maak ik meerdere soorten.

Paella de l'horta Valenciana
Een traditionele paella met kip, konijn, sperciebonen, peultjes, grote witte bonen, tomaat, saffraan en natuurlijk bombarijst.

Paella Marinera
Een Paella met gamba's, mosselen, inktvis, tomaat, saffraan en rijst.

Paella Mixta
Combinatie van vis en traditionele paella's; met kip, konijn, gamba's, mosselen, sperciebonen, peultjes, grote witte bonen, tomaat, saffraan en rijst.

Paella de verduras
Een vegetarische paella met paprika, aubergine, artisjokken, oesterzwammen, bospaddestoelen, sperciebonen, tomaat, saffraan, en rijst.


Garnituur :

Olijvenbrood met zongedroogde tomaatjes

Pan de dátil y nuez
Dadel-walnotenbrood

Pan candeal
Castiliaans brood

Romesco
Een saus van tomaten, amandelen, knoflook, pepers, olijfolie en bouillon

Mojo de cilantro
Groene koriandersaus met komijn, knoflook, olijfolie en versgemalen peper

 

voorbeelden van buffetten

Italiaans

Paella

Tapas-barbecue

Vegetarisch

Kees Oostindie culinaire dienstverlening ¦ 024 329 5911 / 06 4229 6889 ¦ info@keesoostindie.nl ¦ KvK 09120662 ¦ BTW NL 8215.17.715.B01