  

|
Paellabuffet
Geniet van een echte, ter plekke bereide, Spaanse Paella.
In de zomer verzorg ik feestelijke Paellabuffetten bij u aan huis. Bij voorkeur
in de tuin natuurlijk, en zo uitgebreid als u wilt.
Paella is van oorsprong een gerecht uit de regio Valencia
en bevat als hoofdingrediënten Calasparra-rijst, vis en schaaldieren, stukjes
kip, konijn, tomaten, en saffraan. Deze traditionele Paella Valenciana bereid
ik graag voor u, maar u kunt ook een Marinera-variant (met vis, schaal en
schelpdieren) of de vegetarische groentenvariant, Paella de Verduras,
bestellen.
De paella bereid ik in één of meerdere paellera’s, de
platte paellapan. Na een uurtje kunnen de gasten genieten van deze klassieke
Spaanse maaltijd. Het paellabuffet bestaat verder uit salades,
verschillende broden en tapenades en Tapas.
Tapas:
Ensalada de repollo Een frisse salade van kool, paprika, wortelen en rozijnen
Ensalada de zanahoria Een wortelsalade met knoflook, paprika en komijn
Patatas alioli Rozevalaardappeltjes in een knoflookmayonaise Of: Patatas tártara Rozevalaardappeltjes in een tartarenmayonaise met peterselie, dragon, augurkjes en kappertjes
Albondigas de cordero a la hierbabuena Gehaktballetjes van lamsvlees met munt in een tomaten-sherrysaus*
Empanadillas asturianas Bladerdeegpakketjes gevuld met serranoham, chorizo ei, ui en tomaat*
Tortilla de patatas con salsa de whisky Kleine stukjes omelet van aardappel met een saus van whisky, bouillon en knoflook
Paella: U kunt een keuze maken uit onderstaande paella's. Bij grotere groepen maak ik meerdere soorten.
Paella de l'horta Valenciana Een traditionele paella met kip, konijn, sperciebonen, peultjes, grote witte bonen, tomaat, saffraan en natuurlijk bombarijst.
Paella Marinera Een Paella met gamba's, mosselen, inktvis, tomaat, saffraan en rijst.
Paella Mixta Combinatie van vis en traditionele paella's; met kip, konijn, gamba's, mosselen, sperciebonen, peultjes, grote witte bonen, tomaat, saffraan en rijst.
Paella de verduras Een vegetarische paella met paprika, aubergine, artisjokken, oesterzwammen, bospaddestoelen, sperciebonen, tomaat, saffraan, en rijst.
Garnituur :
Olijvenbrood met zongedroogde tomaatjes
Pan de dátil y nuez Dadel-walnotenbrood
Pan candeal Castiliaans brood
Romesco Een saus van tomaten, amandelen, knoflook, pepers, olijfolie en bouillon
Mojo de cilantro Groene koriandersaus met komijn, knoflook, olijfolie en versgemalen peper
|
voorbeelden van buffetten
Italiaans
Paella
Tapas-barbecue
Vegetarisch
|