Tapas

Een tapasbuffet is als hapje bij de borrel en als volledige maaltijd te bestellen.
Als het een volledige maaltijd is dan serveren wij gedurende ongeveer 2 uur een grote variëteit aan kleine gerechtjes.
Een aantal warme gerechtjes wordt direct vanuit de oven of (frituur)pan op de buffettafel geserveerd of rondgedeeld.
De volgende tapas kunnen onder andere worden geserveerd.

Een aantal hier genoemde tapas kunnen alleen incl. koksservice aan u geleverd worden.

Koude Tapas:

Gazpacho de tomate con vinagre
Koude tomatensoep van verse tomaten met sherryazijn

Ensalada San Isidro mixta y verde
Een gemengde groene salade met ei, tomaat, ui, olijven en tonijn

Puerros del monasterio con vinagreta
Een zomerse salade van prei, paprika, augurkjes, tomaten en een vinaigrette

Ensalada de repollo
Een frisse salade van kool, paprika, wortelen en rozijnen

Ensalada de calabacines
Een salade van gebakken courgettes

Ensalada de naranjas
Een frisse salade van sinaasappelen, olijven en bosuitjes

Ensaladilla rusa
De traditionele russische salade met aardappelschijfjes, ui, paprika, tomaat, doperwtjes, augurkjes, kappertjes, tonijn, knoflook en olijven

Ensalada de zanahoria
Een wortelsalade met knoflook, paprika en komijn

Patatas alioli
Rozevalaardappeltjes in een knoflookmayonaise

Patatas tártara
Rozevalaardappeltjes in een tartarenmayonaise met peterselie, dragon, augurkjes en kappertjes

Gemarineerde kwarteleitjes
Kwarteleitjes in een zoetzure marinade van augurkjes, zoete ui, sherry en kappertjes

Pimientos picantes
Gekruide en geroosterde paprika's

Pincho de huevo y atún envuelto en jamón
Een rolletje van ei, ham en een mousse van tonijn


Tapas die warm worden geserveerd:

Albóndigas 'Sant Climent'
Gehaktballetjes van lamsvlees in een cognac-tomatensaus

Albóndigas de cordero a la hierbabuena
Gehaktballetjes van lamsvlees met munt in een tomaten-sherrysaus

Albóndigas en salsa de almendra
Gehaktballetjes van rund- en kalfsvlees in een amandelsaus

Pollo estofada alcoholico
Kippenboutjes gestoofd in een saus van boerenmeisjes

Empanadillas asturianas
Bladerdeegpakketjes gevuld met serranoham, chorizo ei, ui en tomaat

Empanadillas champinones
Pasteitjes gevuld met champignons

Hojaldre relleno
Kleine quiches met blauwe kaas, ansjovis en slagroom

Queso, anchoa, pimiento y puerro sobre hojaldre
Bladerdeeg met ansjovis, kaas, paprika en prei

Pollo al estragón
Kip met dragon en asperges (vanaf half april tot eind juni)

Pollo en salsa de ajo
Kip in een saus van knoflook en saffraan

Muslos de pollo a la miel
Stukjes kipfilet in een saus van honing, kerrie, mosterd en tomaat

Higadillos al Jerez
Kippelevertjes in een sherrysausje met champignons, olijven, ei en peterselie

Empanada espárragos
Kleine pasteitjes van asperges, sla en manchegokaas

Canalones a la catalana
Canneloni op een catalaanse wijze bereid

Fricandó de langostinos
Garnalen en champignons in een saus van amandelen

Pescado en amarillo
Zwaardvis in een saus van saffraan, knoflook, ui, paprika en tomaat

Merluza al coñac
Heek in een cognacsaus met ui, tomaten en knoflook

Txalupa
Kleine quiches met garnalen, champignons en kaas

Chorizo en Sidra
Chorizo gestoofd in appelcider

Chorizo al vino
Chorizo gestoofd in rode wijn

Pinchos Morunos
Moorse spiesjes van lamsvlees

Champiñones salteados
Paddestoelen in het groen geserveerd in een klein tapasschaaltje

Calamares fritos à la Romana
Gefrituurde pijlinktvis à la Romana

Fritos de dátiles y chorizo
Gefrituurde dadels met chorizo en bacon

Chorizo envuelto en pan
Chorizo verpakt in blader- en korstdeeg met ei

Champiñones al ajillo
Champignons in knoflooksaus

Gambas al ajillo
Garnalen in knoflooksaus


Garnituur:

Coca amb trempó
Plaatkoek met paprika, uien en tomaten

Olijvenbrood met zongedroogde tomaatjes

Pan de dátil y nuez
Dadel-walnotenbrood

Pan candeal
Castiliaans brood

Tapenade van zongedroogde tomaatjes en geroosterde paprika

Verschillende soorten olijven

Romesco
Een saus van tomaten, amandelen, knoflook, pepers, olijfolie en bouillon

Mojo de cilantro
Groene koriandersaus met komijn, knoflook, olijfolie en versgemalen peper

 

 

Tapas

terug naar hapjesbuffet

Kees Oostindie culinaire dienstverlening ¦ 024 329 5911 / 06 4229 6889 ¦ info@keesoostindie.nl ¦ KvK 09120662 ¦ BTW NL 8215.17.715.B01