Uit eten
(klik op het logo voor de recensie)

Waar kun je nu goed en lekker eten in Nijmegen en omgeving? Die vraag krijg ik regelmatig. Daarom bezoek ik samen met kritische eetvriend P. al een aantal jaren restaurants in de regio. Anoniem. Van die eetervaringen doen wij verslag op mijn website. Wij laten ons graag verwennen en gaan ervan uit dat je alleen de horeca ingaat wanneer het verwennen van je gasten je roeping is. Wanneer het dus klopt met de gastvrijheid, de liefde voor en de kennis van het kookvak, en de verhouding tussen prijs en kwaliteit, dan zijn wij al snel tevreden. Wij laten ons ook heel graag verrassen door nieuwe smaken, gerechten en concepten, maar kunnen slecht tegen opgeblazen culipraat en loze horecablabla – vooral P. Voilà, het uitgangspunt voor de rubriek eetervaring.  (klik op het logo voor de rest van de recensie)

Uit eten bij Bistrobar Berlin, maart 2020
Deze eetervaring dateert van net voor de Corono-uitbraak. Hoewel alle restaurants voorlopig hun deuren hebben moeten sluiten, plaatsen we hem toch. Als iets om naar uit te kijken wanneer het virus is uitgewoed.
Ach, Berlijn, we hebben er allebei goede herinneringen aan. De atmosfeer zindert er van er zin in hebben, ontspannen creativiteit en een volle bak beladen geschiedenis. En je kunt er goed en betaalbaar eten… Na het recente Loetje-fiasco wil ik weer een keer echt goed uit eten. P. probeert me nog te verleiden tot ....

Uit eten bij Loetje Nijmegen, februari 2020
De afgelopen twee jaar hebben niet veel van onze eetervaringen de website gehaald. Daar gaan we in 2020 verandering in brengen. En we beginnen met een restaurant dat, zoals de website vermeldt, is gevestigd aan de hippe Handelskade aan de mooie Waalhaven: Loetje.
Het van oorsprong Amsterdamse café-restaurant verspreidt zich de laatste paar jaar als een razende door Nederland. Tot groot genoegen van een deel van het eetpubliek, afgaande op de buzz in de stad ....

Uit eten bij de Pelgrim Foodbar, februari 2019
U heeft ons een tijdje moeten missen. In het afgelopen jaar zijn P. en ik wel een paar keer samen uit eten geweest. Gezellig, maar geen eetervaringen die de website hebben gehaald. We hadden het te druk met ander werk, maar de meeste restaurantbezoeken waren ook niet echt om over naar huis te schrijven – middelmatig, dertien in een dozijn, of: kunnen we zelf beter – laat staan dat we u ermee lastig wilden vallen....

Uit eten bij Captain Joe Seafood & Bar, maart 2018
Woensdagavond 14 maart. Het is weer tijd om een hapje te eten en bij te praten. P. stelt restaurant De Sjalot voor, in Oost, maar dat is nog niet zo lang gelden al lovend besproken in De Gelderlander. Bovendien heb ik zin in vis en ik herinner me van ons vorige bezoek aan de nieuwe Nijmeegse eetboulevard, het Kelfkensbos, visrestaurant Captain Joe. Goed plan, vindt ook P....

Uit eten bij restaurant Parkzicht, november 2017
Even niet opgelet en ze hebben het hele Kelfkensbos ingerichtals een vrijwel aaneensluitende rij restaurants. Daar komen we op 23 november achter (wat u zegt, de tijd vliegt) als we op de bonnefooi de stad zijn ingetrokken om een hapje te eten. Een paar restaurants kennen we al, maar voor deze rubriek zijn we altijd op zoek naar een nieuwe eetervaring - die hopelijk uitpakt als eetbelevenis....

Uit eten bij restaurant 'The Black Fox', maart 2017
Gelokt door de slogan Als je van vlees houdt is The Black Fox dé plek voor je! vervoegen wij ons op vrijdagavond 17 maart bij het zo goed als nieuwe restaurant aan het Kelfkensbos. Want we houden van vlees, van goed vlees welteverstaan, al geven we in het dagelijkse leven slechts mondjesmaat toe aan deze liefde. Ook wij zijn niet ongevoelig voor de verhalen over koolstofpootafdrukken, duurzaamheid en dierenleed....

Why Not, lunch, dinner, drinks, februari 2017
Why not? Waarom ook niet? Een meer onderkoeld motief om een restaurant te beginnen, zijn we niet eerder tegengekomen. Verfrissend, vinden we, in een tijd waarin de prangende passie op hoge toon van de wervende webpagina’s spat en het eten op de borden ternauwernood een 7- scoort. Liever wat minder verbaal beleden hartstocht en meer eten en ambiance waaruit liefde, aandacht en vakkennis je tegemoet sprankelen - niet noodzakelijk in die volgorde. We zijn benieuwd ....

 

Kees Oostindie culinaire dienstverlening ¦ 024 329 5911 / 06 4229 6889 ¦ info@keesoostindie.nl ¦ KvK 09120662 ¦ BTW NL 8215.17.715.B01