algemene info
recepten
links


Courgette met zongedroogde tomaten

Ingrediënten:

10 zongedroogde tomaten, gedroogd of in olie en uitgelekt
2 dl. warm water
5 el. olijfolie
1 grote ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 kg. courgettes, in stukjes of plakjes
zout en versgemalen peper


Bereiding:

Snijd de zongedroogde tomaten in dunne reepjes. Laat ze 20 min. in een kommetje warm water weken.
Verwarm de olie in een grote koekenpan en fruit de ui op een laag vuurtje, zodat hij wel zacht wordt, maar niet bruin.
Roer het knoflook en de courgettestukjes erdoor en bak ze al roerend een paar min.
Roer de tomaten en het weekvocht erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Zet het vuur iets hoger en bak het gerecht tot de courgettes beetgaar zijn. Serveer dit gerecht warm of koud.

Kees Oostindie culinaire dienstverlening ¦ 024 329 5911 / 06 4229 6889 ¦ info@keesoostindie.nl ¦ KvK 09120662 ¦ BTW NL 8215.17.715.B01