algemene info
recepten
links


Gamepie, engelse gevogeltepie

IngrediŽnten:

5 plakjes roomboter bladerdeeg
1 citroen
4 takjes peterselie
2 takjes tijm
1 grote ui
200 gr. paddestoelenmelange
300 gr. kipfilet
300 gr. kalkoenschnitzels
zout en peper
25 gr. boter
100 gr. baconreepjes
1 dl. gevogeltefond
1 ei
lage ovenschaal doorsnede ca. 24 cm.


Bereiding:

Oven voorverwarmen op 175ļ C.
Bladerdeeg in ca. 10 min. laten ontdooien. Citroen goed schoonboenen en 2 tl. gele schil er dun afraspen. In kopje peterselie en tijm fijnknippen. Ui pellen en snipperen. Paddestoelen schoonvegen en in plakjes snijden. Kipfilets en kalkoenschnitzels elk in 3 stukken snijden en bestrooien met zout en peper. Ovenschaal royaal invetten en kalkoenschnitzels op de bodem leggen.
In koekenpan boter verhitten. Ui ca. 2 min. zachtjes fruiten. Paddestoelen ca. 3 min. op hoog vuur meebakken en vocht laten verdampen. Citroenrasp, peterselie en tijm erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Over kalkoen in ovenschaal verdelen. Baconreepjes en kip erop leggen.
Aan het bakvet in koekenpan fond toevoegen. Aan de kook brengen en op hoog vuur ca. 5 min. inkoken tot de helft over is. Over de kip in de schaal scheppen.
Aanrecht bestuiven met bloem. Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot een ronde lap met een doorsnede van ca. 26 cm. Over ovenschaal leggen. Rand van het deeg met mooie plooien op zijkant van de schaal vastdrukken. Eventueel uit restjes van deeg versieringen snijden en op deegdeksel leggen. In kopje ei loskloppen. Met appelboor in midden van deegdeksel enkele gaatjes steken, zodat het vocht kan verdampen. Bovenkant van deeg bestrijken met ei.
Pie in de oven zetten en in ca. 45 min. goudbruin en gaar bakken. Eventueel afdekken met aluminiumfolie als deegdeksel te bruin wordt.

Kees Oostindie culinaire dienstverlening ¶ 024 329 5911 / 06 4229 6889 ¶ info@keesoostindie.nl ¶ KvK 09120662 ¶ BTW NL 8215.17.715.B01