|
Panna Cotta met crunchy bitterkoekjes en
frambozencoulis
aantal personen: 10
Ingrediënten: 1
ltr. slagroom
80
gr. suiker
4 blaadjes gelatine (3,5 gr. per stuk)
Vanillestokje
Bitterkoekjes
Frambozencoulis:
300 gr. frambozen (evt. diepvries)
50 gr. suiker
2 dl. slagroom
Verder heb je 10 whiskyglazen nodig
Bereiding: Verkruimel een stuk of 4
bitterkoekjes en droog deze een aantal uur in een droogmachine of in een oven
op max. 80 graden. Als ze droog zijn, koelen en fijnmalen. Breek in elk glas 1½ bitterkoekje
in stukjes, niet te klein.
Week de blaadjes gelatine in
een bakje met ruim koud water.
Doe de slagroom met de
suiker en de vanille in een pan en breng aan de kook. Even zachtjes laten
koken. Haal de pan van het vuur en los de gelatine op in de slagroom. Goed
doorroeren. Verdeel dit over de glazen met bitterkoekjes en laat het tenminste
een uur afkoelen.
Druk vervolgens de
bitterkoekjes met een lepel voorzichtig naar beneden. Laat het afgedekt opstijven
in de koelkast.
Maak de frambozencoulis door
de frambozen samen met de suiker en een flinke eetlepel water aan de kook te
brengen. Maal het fijn en laat het afkoelen.
Klop vlak voor het serveren
de slagroom met een klein beetje suiker op of gebruik een kidde.
Doe een
eetlepel frambozencoulis op de opgesteven panna cotta, daarop een toefje
slagroom en de crunchy bitterkoekjes er overheen als garnering.
Tips:
De panna cotta en de frambozencoulis kun je
makkelijk van tevoren maken en een aantal dagen in de koelkast bewaren. Pas wel
op met scherpe geuren in de koeling die proef je terug in je panna cotta.
|