algemene info
recepten
links


Panna Cotta met crunchy bitterkoekjes en frambozencoulis

aantal personen: 10

IngrediŽnten:
1 ltr. slagroom
80 gr. suiker

4 blaadjes gelatine (3,5 gr. per stuk)
Vanillestokje
Bitterkoekjes

Frambozencoulis:
300 gr. frambozen (evt. diepvries)
50 gr. suiker

2 dl. slagroom
Verder heb je 10 whiskyglazen nodigBereiding:
Verkruimel een stuk of 4 bitterkoekjes en droog deze een aantal uur in een droogmachine of in een oven op max. 80 graden. Als ze droog zijn, koelen en fijnmalen. Breek in elk glas 1Ĺ bitterkoekje in stukjes, niet te klein.
Week de blaadjes gelatine in een bakje met ruim koud water.
Doe de slagroom met de suiker en de vanille in een pan en breng aan de kook. Even zachtjes laten koken. Haal de pan van het vuur en los de gelatine op in de slagroom. Goed doorroeren. Verdeel dit over de glazen met bitterkoekjes en laat het tenminste een uur afkoelen.
Druk vervolgens de bitterkoekjes met een lepel voorzichtig naar beneden. Laat het afgedekt opstijven in de koelkast.
Maak de frambozencoulis door de frambozen samen met de suiker en een flinke eetlepel water aan de kook te brengen. Maal het fijn en laat het afkoelen.

Klop vlak voor het serveren de slagroom met een klein beetje suiker op of gebruik een kidde.

Doe een eetlepel frambozencoulis op de opgesteven panna cotta, daarop een toefje slagroom en de crunchy bitterkoekjes er overheen als garnering.


Tips:
De panna cotta en de frambozencoulis kun je makkelijk van tevoren maken en een aantal dagen in de koelkast bewaren. Pas wel op met scherpe geuren in de koeling die proef je terug in je panna cotta.

Kees Oostindie culinaire dienstverlening ¶ 024 329 5911 / 06 4229 6889 ¶ info@keesoostindie.nl ¶ KvK 09120662 ¶ BTW NL 8215.17.715.B01