|
Rundvlees met een amandelpicada
aantal personen: 10
Ingrediënten: 2
kg. runderbavette of doorregen runderlappen
150
gr. pancetta in blokjes
3
tot 4 grote uien
milde
paprikapoeder
rode
wijn
runderbouillon
400
ml. tomatensaus
4
laurierblaadjes
gedroogde
oregano
100
gr. amandelen
klein
bosje bladpeterselie
roomboter
peper
en zout
Bereiding: Snij het vlees in blokjes en
kruid het met de paprikapoeder, peper en zout. Pel de uien en snijd deze in
ringen.
Braad het vlees in kleine
porties aan in de roomboter en voeg op het laatst wat ui toe. Blus af met een
flinke scheut rode wijn. Doe het vlees in een braadslede.
Verwarm de oven voor op 100-120
graden.
Bak de pancetta in de pan
waarin je het vlees hebt gebraden, voeg de laatste ui toe en dan de
tomatensaus. Laat de tomatensaus even zachtjes koken. Doe er een flinke
eetlepel oregano bij en ongeveer een halve liter runderbouillon.
Doe het bij het vlees in de
braadslede en vul met runderbouillon aan tot het vlees net in de vloeistof
staat.
Zet de braadslede in de
oven. Schep het vlees elk half uur even om en controleer of het gaar is. Dit duurt
een aantal uren.
Rooster de amandelen en maal
ze grof met de bladpeterselie. Doe ongeveer de helft door het vlees en gebruik de
rest als garnering over het vlees.
Tips:
Gebruik het liefst zelfgemaakte bouillon. Als je
bouillon uit een pakje gebruikt let dan wel op de hoeveelheid zout die je
gebruikt.
|