algemene info
recepten
links


Rundvlees met een amandelpicada

aantal personen: 10

Ingrediënten:

2 kg. runderbavette of doorregen runderlappen
150 gr. pancetta in blokjes
3 tot 4 grote uien
milde paprikapoeder
rode wijn
runderbouillon
400 ml. tomatensaus
4 laurierblaadjes
gedroogde oregano
100 gr. amandelen
klein bosje bladpeterselie
roomboter
peper en zout



Bereiding:
Snij het vlees in blokjes en kruid het met de paprikapoeder, peper en zout. Pel de uien en snijd deze in ringen.
Braad het vlees in kleine porties aan in de roomboter en voeg op het laatst wat ui toe. Blus af met een flinke scheut rode wijn. Doe het vlees in een braadslede.
Verwarm de oven voor op 100-120 graden.
Bak de pancetta in de pan waarin je het vlees hebt gebraden, voeg de laatste ui toe en dan de tomatensaus. Laat de tomatensaus even zachtjes koken. Doe er een flinke eetlepel oregano bij en ongeveer een halve liter runderbouillon.
Doe het bij het vlees in de braadslede en vul met runderbouillon aan tot het vlees net in de vloeistof staat.
Zet de braadslede in de oven. Schep het vlees elk half uur even om en controleer of het gaar is. Dit duurt een aantal uren.
Rooster de amandelen en maal ze grof met de bladpeterselie. Doe ongeveer de helft door het vlees en gebruik de rest als garnering over het vlees.

Tips:
Gebruik het liefst zelfgemaakte bouillon. Als je bouillon uit een pakje gebruikt let dan wel op de hoeveelheid zout die je gebruikt.

Kees Oostindie culinaire dienstverlening ¦ 024 329 5911 / 06 4229 6889 ¦ info@keesoostindie.nl ¦ KvK 09120662 ¦ BTW NL 8215.17.715.B01