|
Fragole con crema di mascarpone
Ingrediënten:
1 doosje aardbeien
Balsamico-azijn, tenminste 12 jaar
oud
250 gr. mascarpone
100 gr. magere kwark
Amarettikoekjes, flinke handvol
evt. vanille en zoetstof
slagroom
Bereiding:
De aardbeien in plakjes of kwarten snijden, klein scheutje
balsamicoazijn er doorheen mengen, evt. een klein beetje vloeibare zoetstof.
Uurtje in de koelkast laten marineren.
De mascarpone mengen met de kwark. Verkruimel de amarettikoekjes
grof en roer door het mascarponemengsel. Voeg voor de smaak evt. wat vanille en
zoetstof toe.
Slagroom opkloppen en serveer het mascarponemengsel met de
aardbeien en de slagroom, bijvoorbeeld in een glas.
Tips:
Voeg
de amarettikoekjes kort voor het serveren toe aan het mascarponemengsel dan
zijn de koekjes nog een klein beetje knapperig als je het dessert uitserveert.
|