algemene info
recepten
links


Fragole con crema di mascarpone


IngrediŽnten:

1 doosje aardbeien
Balsamico-azijn, tenminste 12 jaar oud
250 gr. mascarpone
100 gr. magere kwark
Amarettikoekjes, flinke handvol
evt. vanille en zoetstof
slagroom



Bereiding:

De aardbeien in plakjes of kwarten snijden, klein scheutje balsamicoazijn er doorheen mengen, evt. een klein beetje vloeibare zoetstof. Uurtje in de koelkast laten marineren.
De mascarpone mengen met de kwark. Verkruimel de amarettikoekjes grof en roer door het mascarponemengsel. Voeg voor de smaak evt. wat vanille en zoetstof toe.
Slagroom opkloppen en serveer het mascarponemengsel met de aardbeien en de slagroom, bijvoorbeeld in een glas.

 

Tips:
Voeg de amarettikoekjes kort voor het serveren toe aan het mascarponemengsel dan zijn de koekjes nog een klein beetje knapperig als je het dessert uitserveert.

Kees Oostindie culinaire dienstverlening ¶ 024 329 5911 / 06 4229 6889 ¶ info@keesoostindie.nl ¶ KvK 09120662 ¶ BTW NL 8215.17.715.B01