|
Artisjokkensalade met een zachte balsamico-vinaigrette
Ingrediënten voor 4 personen:
400 gram artisjokkenharten uit blik (10 stuks) 25 gram pijnboompitten, geroosterd 50 gram feta ¼ teentje knoflook 1 eetlepel balsamicoazijn 4 eetlepels olijfolie paar bladen lollo rosso peper en zout
Bereiding:
Snijd de artisjokharten in 2 of 4 partjes (afhankelijk van de grootte). Snijd de feta in kleine stukjes. Meng uitgeperste knoflook, peper, zout en azijn en roer er lepelsgewijs de olijfolie bij, eventueel kun je het iets zoeten door er bruine basterdsuiker aan toe te voegen. Laat de artisjokhartjes tenminste een uur marineren in de dressing. Leg een blaadje lollo rosso op een bordje. Leg daar een kwart van de artisjokkenharten op en strooi hier de feta en pijnboompitten over.
Tips: Geef er geroosterd warm brood bij. Variant: vervang de feta door 50 gram parmaham.
|