|
Italiaanse bleekselderijsoep
Ingrediënten:
1 struik bleekselderij 1 ui 30 gr. boter 1 el. bloem ¾ lt. groentebouillon zout versgemalen peper 100 gr. gorgonzola of een andere blauwschimmelkaas 1½ dl. melk 2 el. gesnipperde basilicum of peterselie
Bereiding:
Snijd de schoongemaakte bleekselderij in smalle boogjes. Snipper de ui. Verhit de boter in een pan, roer de bleekselderij en ui erdoor en laat de groenten, met het deksel op de pan, zachtjes ca. 10 minuten smoren; roer af en toe. Roer de bloem door de groenten en schenk de bouillon erbij. Voeg naar smaak zout en peper toe en laat de soep, met het deksel op de pan ca. 30 min. zachtjes koken. Snijd intussen de kaas in kleine stukjes. Neem de pan van het vuur, laat de soep iets afkoelen en pureer hem met een staafmixer of in een foodprocessor. Roer de kaas en de melk door de soep en laat de soep, al roerende, door en door warm worden en de kaas smelten (laat de soep niet aan de kook komen). Bestrooi met peterselie.
|