algemene info
recepten
links


Bobotie

Ingrediënten:

800 gr. biologisch runder/varkensgehakt
1 ui
80 gr. gedroogde abrikozen
4 tomaten
2 eetl. olie
1 eetl. paprikapoeder
1 eetl. kurkuma
1 theel. gemberpoeder
1 klein blikje tomatenpuree
50 gr. rozijnen
1 eetl. worcestersaus
2 eetl. abrikozenjam
2 eetl. paneermeel
zout
peper
1 ei
1 dl. melk
verse laurierblaadjes



Bereiding:


Pel en snipper de ui. Snijd de abrikozen in stukjes. Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en specerijen ca. 2 minuten. Voeg de puree toe en bak het kort mee.
Voeg de tomaten, rozijnen, abrikozen, worcestersaus, wijn en jam toe. Breng het aan de kook en laat het ca. 3 minuten zachtjes koken.
Verwarm de oven voor op 180°C.

Voeg het gehakt en eventueel paneermeel toe en laat het ca. 30 minuten zachtjes koken, tot het meeste vocht verdampt is. Breng het op smaak met zout en peper.
Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal. Klop in een kom het ei met de melk los en schenk het over het gehaktmengsel. Leg laurierblaadjes op het gerecht en bak het ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven.



Tips:
In het orginele recept wordt alleen rundergehakt gebruikt. 1/3 deel varkensgehakt maakt het gerecht wat smeuïger van smaak. Gebruik wel biologisch gehakt dat heeft tenminste smaak.

Kees Oostindie culinaire dienstverlening ¦ 024 329 5911 / 06 4229 6889 ¦ info@keesoostindie.nl ¦ KvK 09120662 ¦ BTW NL 8215.17.715.B01