|
Bobotie
Ingrediënten:
800
gr. biologisch runder/varkensgehakt
1
ui
80
gr. gedroogde abrikozen
4
tomaten
2
eetl. olie
1
eetl. paprikapoeder
1
eetl. kurkuma
1
theel. gemberpoeder
1
klein blikje tomatenpuree
50
gr. rozijnen
1
eetl. worcestersaus
2
eetl. abrikozenjam
2
eetl. paneermeel
zout
peper
1
ei
1
dl. melk
verse laurierblaadjes
Bereiding:
Pel en
snipper de ui. Snijd de abrikozen in stukjes. Was de tomaten en snijd ze in
stukjes.
Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en specerijen ca. 2
minuten. Voeg de puree toe en bak het kort mee.
Voeg de tomaten, rozijnen,
abrikozen, worcestersaus, wijn en jam toe. Breng het aan de kook en laat het
ca. 3 minuten zachtjes koken.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Voeg het gehakt en eventueel paneermeel toe en laat het ca.
30 minuten zachtjes koken, tot het meeste vocht verdampt is. Breng het op smaak
met zout en peper.
Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal. Klop in een kom het ei met de melk los en schenk het
over het gehaktmengsel. Leg laurierblaadjes op het gerecht en bak het ca. 20
minuten in de voorverwarmde oven.
Tips:
In het orginele recept wordt alleen rundergehakt gebruikt. 1/3 deel varkensgehakt maakt het gerecht wat smeuïger van smaak. Gebruik wel biologisch gehakt dat heeft tenminste smaak.
|