|
Charkalaka, Zuid-Afrikaanse koolsalade
Ingrediënten:
1 ui
2 teentjes knoflook
1 rode peper
3 kleuren paprika’s
500 gr. witte kool
250 gr. wortels
250 gr. verse doperwtjes
1 eetl. cayennepeper
1 eetl. paprikapoeder
zout
versgemalen peper
flinke scheut olijfolie
Bereiding:
Kook de doperwtjes beetgaar.
Pel de ui en snijd hem in ringen. Pel de knoflook en hak hem fijn. Was de peper en hak fijn. Was de
paprika's en snijd ze in dunne repen of kleine stukjes. Was de kool en snijd ze fijn. Was de wortels en
rasp ze.
De ui, knoflook en pepers in de olie fruiten tot de ui verkleurt. De
paprika’s toevoegen en 2 - 3 minuten mee bakken. De kool, wortel, cayennepeper,
paprikapoeder en zout en peper naar smaak erdoor roeren en bakken tot de
groenten beetgaar zijn.
De uitgelekte doperwtjes er door scheppen en het gerecht warm of
koud (als salade) serveren.
Tips:
|