algemene info
recepten
links


Charkalaka, Zuid-Afrikaanse koolsalade

Ingrediënten:

1 ui
2 teentjes knoflook
1 rode peper
3 kleuren paprika’s
500 gr. witte kool
250 gr. wortels
250 gr. verse doperwtjes
1 eetl. cayennepeper
1 eetl. paprikapoeder
zout
versgemalen peper
flinke scheut olijfolie



Bereiding:


Kook de doperwtjes beetgaar.
Pel de ui en snijd hem in ringen. Pel de knoflook en hak hem fijn. Was de peper en hak fijn. Was de paprika's en snijd ze in dunne repen of kleine stukjes. Was de kool en snijd ze fijn. Was de wortels en rasp ze.
De ui, knoflook en pepers in de olie fruiten tot de ui verkleurt. De paprika’s toevoegen en 2 - 3 minuten mee bakken. De kool, wortel, cayennepeper, paprikapoeder en zout en peper naar smaak erdoor roeren en bakken tot de groenten beetgaar zijn.
De uitgelekte doperwtjes er door scheppen en het gerecht warm of koud (als salade) serveren.



Tips:

Kees Oostindie culinaire dienstverlening ¦ 024 329 5911 / 06 4229 6889 ¦ info@keesoostindie.nl ¦ KvK 09120662 ¦ BTW NL 8215.17.715.B01