|
Pesto
Ingrediënten:
100
gr. pijnboompitten
1,5 - 2 dl. extra virgin olijfolie
2
knoflooktenen
150 gram basilicumblaadjes
zout
versgemalen
peper
50
gr. versgeraspte Parmigiano-Reggiano
50gr. versgeraspte Pecorino Sardo
Bereiding:
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan of in de oven. Laat ze niet te donker worden, dit geeft een bittere smaak aan de pesto.
Doe de helft van de olijfolie en alle andere ingrediënten, behalve de kaas, in een keukenmachine en maal er een gladde pasta van. Je kunt ook een vijzel gebruiken, dit komt volgens sommigen de smaak ten goede. Maar ik maak elke week wel een kilo pesto en dan is een keukenmachine een handig hulpmiddel.
Breng de saus op smaak en voeg de rest van de olie en kaas toe.
Tips: Let op de hoeveelheid zout die je gebruikt. De kaas is ook al zout.
De olijfolie is erg bepalend voor de smaak van de pesto, gebruik dus een lekkere, beetje 'zachte' olijfolie.
|