algemene info
recepten
links


Rucola-pecorinobrood

IngrediŽnten:

20 gr. gist
600 gr. tarwebloem
150 gr. speltbloem of speltmeel
1/2 dl. olijfolie
3 eieren, geklopt
3 dl. melk
150 gr. pecorino geraspt
150 gr. rucola, grof gehakt
2 theel. zout


Bereiding:

Gist in 200 ml. lauwwarm water oplossen. Doe de tarwebloem en de speltbloem/meel met het zout in een kom. Klop de eieren met de olijfolie en de helft van de melk en voeg het bij het meel. Giet de opgeloste gist er bij. Kneed het door elkaar en voeg de rucola en pecorino toe. Kneed het en voeg de resterende melk langzaam toe zodat er een soepel deeg ontstaat. Kan best zijn dat je wat meer melk moet toevoegen dan in het recept staat. Afgedekt tenminste een uur laten rijzen.
Broodblik invetten, oven voorverwarmen op 200ļ. Deeg nogmaals doorkneden en in de vorm doen. En weer tenminste een uur laten rijzen. Brood 25 - 30 minuten bakken. Uit de vorm halen en nog 5 min. zonder vorm in de oven plaatsen. Brood is gaar als het hol klinkt als ertegen wordt geklopt.


Tips:

Je kunt de pecorino ook vervangen door Parmezaanse kaas

Kees Oostindie culinaire dienstverlening ¶ 024 329 5911 / 06 4229 6889 ¶ info@keesoostindie.nl ¶ KvK 09120662 ¶ BTW NL 8215.17.715.B01